by
on
under
Permalink

Julkkikset ja julkkisten koirat

303305-ah-summer

Kaikki tuntevat maamme presidentin Sauli Niinistön hänen poliittisen uransa ansiosta. Tämän lisäksi olemme median kautta päässeet tutustumaan myös epävirallisempaan puoleen Niinistön ja hänen vaimonsa Jenni Haukion Lennu-koiran hurmatessa sekä toimittajat kuin suuren yleisönkin. Lennu on rodultaan bostoninterrieri: pienikokoinen, lyhytkarvainen ja luonteeltaan vilkas. Lennu on ollut tasavallan ykkösparin lemmikkinä vuodesta 2011 alkaen ja se on esiintynyt niin iltauutisissa, sanomalehdissä kuin Presidentin kanslian Twitter-tililläkin.

Koiranomistajan ilot

Entinen Miss Suomi, nykyinen malli ja juontaja Satu Tuomisto omistaa rhodesiankoiran nimeltä Leo. Rhodesiankoirat ovat keskikokoisia, lihaksikkaita ja aktiivisia, ja vaativat paljon virikkeitä. Tuomisto kertoo olleensa aina koiraihmisiä ja jo hänen lapsuuden perheessään oli aina koira. Hän korostaa että koiran hankinta on suuri päätös, jota kannattaa harkita kunnolla. Koirat tarvitsevat liikuntaa, hoivaa ja huolenpitoa, mutta koirasta ihminen saa myös itselleen uskollisen kumppanin.

Ihmisen paras ystävä

Tähän yhtyisi varmasti myös Nico Rosberg, joka julkaisi uuden labradorinnoutajansa Baileyn kuvan Facebookissa aiemmin tänä vuonna. Epäilemättä koira sopiikin perheidylliin, jota Rosberg elää vaimonsa Vivianin kanssa: luomuruokaa omasta puutarhasta, rauhalliset koti-illat laatudokumentteja katsellen, ja myöhemmin tänä vuonna syntyvä esikoislapsi. Nico Rosbergin harrastuksiin kuulu kotoilun ja koirien lisäksi myös pokeri. Tämän jännittävän pelin sääntöjä voit opetella täällä. Rentoutuakseen Rosberg ajelee vuoden 1970 vaaleansinisellä klassikko-Mersulla, ja kodit pariskunnalla on sekä Monacossa että Ibizalla.

Suomen julkkiskoirat

Muita suomalaisia julkkiksia ja julkkiskoiria ovat muusikkopariskunta Toni Wirtasen ja Jannika B:n englanninspringerspanieli Lempi sekä chihuahua Sputnik. Näiden kahden karvatassun kanssa pariskunta käy esimerkiksi hiihtovaelluksilla ja rentoutuu kotonaan Lahdessa. Suloiset koirat esiintyvät tiheään myös Wirtasen Instagram-kuvissa.

Wirtasen tavoin Vain Elämää -sarjassa loistanut Anna Abreu on myös ylpeä koiranomistaja. Laulajatar on ollut näyttävän saksanpaimenkoira Hannibalinsa kanssa mukana kampanjassa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin koirien merkitystä ihmisten elämässä. Hannibal on mitä ilmeisimmin tärkeä Abreulle, onhan hän tatuoinut koiransa kuvan myös käsivarteensa. Myös Hannibal viihtyy julkisuudessa, ja sille onkin avattu oma Instagram-tili. Tämä tekee siitä ehdottomasti yhden Suomen trenditietoisimmista koirista.